okt 11

Hoe verkoop ik mijn studentenwoning in Tilburg?

Hoe verkoop ik mijn studentenwoning in Tilburg?

U wilt uw studentenwoning verkopen in Tilburg? Maar u ziet er tegenop om de studenten te informeren en lastig te vallen met eventuele bezichtigingen? U kunt uw studentenwoning aans ons verkopen met zekerheid. Datisvastgoed koopt zowel verhuurde als leegstaande studentenwoningen in Tilburg en we kunnen snel handelen als u uw studentenwoning wilt verkopen.

U kunt uiteraard uw studentenwoning verkopen door deze aan te bieden in de vrije markt maar dit kan leiden tot onrust en stress bij uw huurders. Plus eventuele ongewenste bekendheid bij omwonenden en andere betrokkenen. Totdat u een koper gevonden heeft lopen uw kosten, zoals (achterstallig) onderhoud, leegstand, hypotheek, (gemeentelijke) belastingen, en verzekeringen gewoon door en dit kan flink in de papieren lopen. Daarbovenop komt nog de makelaarscourtage en uiteraard ook nog uw kostbare tijd. Al deze kosten kunnen een flinke hap uit de uiteindelijke opbrengst nemen. Bovendien kan de vastgoedmarkt turbulent en onvoorspelbaar zijn.

U kunt uw studentenwoning aan ons verkopen door middel van een “stille verkoop”. Uw studentenwoning komt dus niet openbaar op internet te staan. De beste deals komen vaak in besloten kring tot stand. De verkoop van uw studentenwoning kost u bovendien helemaal niets. Wij rekenen de verkoper geen makelaars en/of advertentie kosten. Daarnaast is het belangrijk dat de koper u zekerheid kan bieden, zodat uw daadwerkelijk ook weet dat uw studentenwoning is verkocht. Daarom wordt koop bijna altijd gesloten zonder enige vorm van voorbehoud.

Hoe gaat een studentenwoning in Tilburg verkopen in zijn werk?

De verkoop van uw studentenwoning gaat volgens een aantal vaste stappen die hieronder worden toegelicht. Elke stap is bij ons geheel vrijblijvend en verplicht u verder tot niets.

1. Studentenwoning aanmelden

Om uw studentenwoning te kunnen beoordelen is het belangrijk om bij de aanmelding zo gedetailleerd mogelijk de woning te omschrijven. Informatie over het (recent) onderhoud, de huidige huurders en huurstroom en eventueel beeldmateriaal en/of plattegronden zijn meer dan welkom. Daarbij een algemene omschrijving hoelang de studentenwoning al in uw bezit is, en hoelang deze al verhuurd wordt.

2. Binnen 24 uur een reactie

Vervolgens nemen wij binnen 24 uur contact op voor een kennismaking en een bezichtiging in te plannen. Dit kan heel informeel zodat er geen overlast of onrust wordt veroorzaakt bij huurders en omwonenden.

3. Bezichtiging

Nadat we een voor u geschikte datum en tijdstip gekozen hebben, zorgen we dat we voorbereid en op tijd op de afspraak verschijnen. We willen graag beeldmateriaal verzamelen en toegang tot alle ruimtes is wenselijk om een zo duidelijk mogelijk beeld van de situatie te kunnen verkrijgen. Natuurlijk wordt daarbij het woongenot van de bewoners gerespecteerd.

4. Ons bod

Mochten we na de bezichtiging interesse hebben doen we binnen 48 uur een bod op uw woning. Hierbij kan rekening worden gehouden met specifieke wensen van u als eigenaar of van de huurders. Wij hanteren altijd een marktconforme prijs, en u kunt snel bij uw geld.

5. Koopovereenkomst

Gaat u akkoord met het bod dan stellen we samen de koopovereenkomst op. We maken hierbij doorgaans gebruik van de NVM modelovereenkomsten, zodat alles helder en transparant is en u achteraf niet voor verrassingen komt te staan als we enkele weken later bij de notaris zitten.

 

About The Author

Datisvastgoed is professionele vastgoed investeerder die zowel zelfstandig investeert als aankoop samen en voor haar uitgebreid netwerk van regionale vastgoedinvesteerders. Wanneer u uw pand wilt verkopen, dan nemen wij u alle rompslomp met betrekking tot de verkoop van het pand uit handen. Wij regelen alles van A tot Z. Door onze uitgebreide ervaring kennen wij de markt als geen ander! In ons netwerk bevinden zich tal van investeerders die altijd op zoek zijn naar nieuwe panden om in te beleggen. Als u uw pand wilt verkopen, is een geschikte koper dus zo gevonden. We kunnen binnen 4 uur een vrijblijvend bod bieden voor snelle afhandeling en indien gewenst kunnen we het pand aanbieden bij ons netwerk voor een hoger bod. De zogenaamde ‘stille verkoop’. De ‘stille verkoop’ houdt in dat wij uw pand voorleggen aan investeerders in ons netwerk waarvan wij verwachten dat ze geïnteresseerd zijn. Uw pand wordt dus niet openbaar te koop gezet. Daarbij regelen wij voor u een marktconforme prijs.
×