jun 17

Wanneer is het beste moment om je (studenten)huis te verkopen?

Wanneer is het beste moment om je (studenten)huis te verkopen?

Als je onlangs nog naar woningen hebt gekeken, heb je waarschijnlijk gemerkt dat er de laatste tijd meer concurrentie is. Als je een (studenten)huis wilt verkopen, dan is dit het moment om je (studenten)huis op de markt te zetten!

Waarom?

Wanneer is de beste maand om een (studenten)huis te verkopen? Onderzoek toont aan dat juni de allerbeste maand is om een (studenten)huis te verkopen.

Volgens een recente analyse van ATTOM Data Solutions van meer dan 2.8 miljoen verkochte eengezinswoningen en appartementen, tussen 2011 en 2018, zijn de zomermaanden de beste tijd om te verkopen. Sterker nog, 19 van de 20 dagen met de meeste verkopen vallen in mei en juni!

En voor het tweede jaar op rij is 28 juni DE BESTE DAG om te verkopen, verkopers krijgen op die dag maar liefst 10,8 procent meer op de gemiddelde verkoopprijs.

Wat betekent dit voor jou?

Als je erover denkt een (studenten)huis te verkopen, is het NU de tijd om het op de markt te brengen en te profiteren van zowel deze oververhitte markt, als deze oververhitte periode van het jaar. Hoe haal je het meeste uit de verkoop van je huis

Poetsen, schoonmaken, opruimen
Als je in de warmste tijd van het jaar wilt verkopen, moet je je beste beentje voor zetten. Je huis zal voor het meeste geld verkopen als het er op zijn best uitziet. Of je nu een beleggingspand verkoopt dat je liever van de hand doet of een eigen woning, je moet het zo schoon en opgeruimd mogelijk aanbieden. Kopers lopen een huis binnen op zoek naar een plek waar ze zich thuis kunnen voelen – en een rommelige, stoffige troep is, op zijn zachts gezegd, niet iets waar iemand snel zijn toekomstige thuis in zal zien.

Uiteraard is dit gemakkelijk te regelen als het je eigen woning is. Maar met een beleggingspand kan het een ander verhaal worden. Tenzij je aan Mr. Clean verhuurt, zal je huurder wat hulp – en stimulans – kunnen gebruiken om je beleggingspand schoon te maken en mooi te houden. Overweeg een schoonmaakbedrijf in te huren voor de duur van de periode dat het huis te koop staat. De voordelen daarvan kunnen de kosten ver overtreffen. Bied je huurder een huurkorting om bezichtigingen te accepteren. Als je niet in het huis woont, ben jij niet degene die er last van heeft. Laat ze weten dat je je bewust bent van de verstoring en dat je hun moeite en inschikkelijkheid waardeert.

Tuinieren
Ooit voor een huis gestaan, naar de buitenkant gekeken, en gezegd: “Nooit!” (Ik heb het maar één keer meegemaakt: een huis op het platteland, compleet met een oprijlaan helemaal overwoekerd met onkruid.) De meeste investeerders bekommeren zich niet om de buitenzijde – het gaat ze om de binnenkant. Maar huizenkopers, die van plan zijn in het huis te gaan wonen, kunnen zich gemakkelijk laten afschrikken door een onverzorgde tuin. Geef ze geen redenen om door te rijden zonder bezichtiging. Laat de buitenkant van je huis er fantastisch uitzien.

Een paar euro spenderen in de plaatselijke tuinwinkel kan enorme resultaten opleveren. Petunia’s zijn schitterend gekleurd en gemakkelijk te onderhouden. Ze houden van zonnige plekjes. Pak er een paar en zet ze in een pot bij de deur. Als de plek bij je deur schaduwrijk is, probeer dan hosta’s. Gras is een uitstekende manier om je tuin op te fleuren, en sommige soorten kunnen heel groot worden. Ikzelf ben dol op het Paars Fonteingras, een opvallend kleurtje gecombineerd met een winterharde plant die bijna niet kapot te krijgen is.

Netjes en verzorgd wint het altijd van dor en doods, dus een paar kleurige accenten in de tuin kunnen al veel verschil maken. Vergeet de voordeur niet! Contrasterende, felgekleurde voordeuren zijn een grote trend op dit moment (denk aan geel, groen, of zelfs rood).

Wees beschikbaar
Je huis verkoopt sneller en voor een hoger bedrag als mensen ook echt naar binnen kunnen en het zien. Als het jouw eigen woning is, is dat gemakkelijk. Plan gewoon dat je op elk moment thuis kunt zijn. Maar als je je huurder moet vragen het huis open te stellen, kan het een heel stuk lastiger worden. Spreek met de huurders tijdsblokken af zodat er altijd iemand aanwezig is. Stel je daarbij in op hun schema en coördineer met hen zodat ze er niet al te veel hinder van ondervinden.

About The Author

Datisvastgoed is professionele vastgoed investeerder die zowel zelfstandig investeert als aankoop samen en voor haar uitgebreid netwerk van regionale vastgoedinvesteerders. Wanneer u uw pand wilt verkopen, dan nemen wij u alle rompslomp met betrekking tot de verkoop van het pand uit handen. Wij regelen alles van A tot Z. Door onze uitgebreide ervaring kennen wij de markt als geen ander! In ons netwerk bevinden zich tal van investeerders die altijd op zoek zijn naar nieuwe panden om in te beleggen. Als u uw pand wilt verkopen, is een geschikte koper dus zo gevonden. We kunnen binnen 4 uur een vrijblijvend bod bieden voor snelle afhandeling en indien gewenst kunnen we het pand aanbieden bij ons netwerk voor een hoger bod. De zogenaamde ‘stille verkoop’. De ‘stille verkoop’ houdt in dat wij uw pand voorleggen aan investeerders in ons netwerk waarvan wij verwachten dat ze geïnteresseerd zijn. Uw pand wordt dus niet openbaar te koop gezet. Daarbij regelen wij voor u een marktconforme prijs.
×